Suomen Puutarhakauppiaat ry juuret suomalaisessa mullassa

Puutarhakauppiaat Facebookissa advertisement

Johan on marjat!

Mehumaijat esiin – Nyt alkaa lähestyä puutarhamarjojen satokausi. Auringon kypsyttämiä marjoja päästään nauttimaan monissa muodoissa.

Kaivetaanpa siis mehustajat ja kuivurit esiin sekä pakasterasiat ja hillopurkitkin kaappien perältä. Nyt on aika kerätään kauniin kesän vitamiinit talteen. Omasta puutarhasta poimitut maut ovat aitoja ja kasvun seuraaminen antaa niille arvokasta lisäaromia. Paikallisruokaa parhaimmillaan!

 

Herukka on monipuolinen

Mustaherukka Mortti on voimakaskasvuinen ja korkea. Suuret marjat ovat erittäin maukkaat ja voimakasaromiset.

Herukan satokausi alkaa jo varhain, kun ensimmäiset lehdet ovat poimintakunnossa ja jatkuu marjojen muodossa myöhemmin kesällä. Vielä kurkkujen säilönnän aikaan kerätään herukan lehtiä säilöntäliemen mausteeksi.

Sekä puna- että mustaherukat ovat erittäin terveellisiä. Mustaherukan voikin löytää nykyisin usein suomalaisten superruokien listoista. Mustaherukka sisältää runsaasti C- vitamiinia,välttämättömiä rasvahappoja, tärkeitä antioksidantteja, ravinteita ja mineraaleja. Mustaherukan siemenet sisältävät lisäksi E-vitamiinia. Ravointoaineiden kannalta on kaikkein hyödyllisin tapa käyttää mustaherukka sellaisessa muodossa jossa sen siemenet ovat mukana.

Erilaisita herukkalajikkeista lisätietoa löytyy täältä