Suomen Puutarhakauppiaat ry juuret suomalaisessa mullassa

Puutarhakauppiaat Facebookissa advertisement

Juurevat lahjat jäävät elämään

Onko edessä tupaantuliaiset, syntymäpäiväjuhlat, valmistujaiset, kastejuhla tai häät? Monesti lahjan keksiminen saattaa tuottaa päänvaivaa. Kasvi on hieno lahja, joka tuottaa iloa saajalleen vuosia.

 

 

 

Haluatko  antaa lahjan joka sisältää ajatuksen ja ilahduttaa saajaa vielä vuosien päästä tuoden  mieleen mukavia muistoja lahjan antajasta? Valitse silloin lahjaksi jokin kasvi. Lahjakasville syntyy tarina, jota on mukava muistella myöhemmin.  Ajatuksella annettu kasvilahja saa  myös aivan erityisen aseman puutarhassa ja lahjan tunnearvo lisääntyy vuosi vuodelta.

Lapsellekin voi antaa lahjaksi puun. Kastelahjaksi saadussa puussa on kymmenen vuoden kuluttua jo niin vankka runko, että siihen voi kiinnittää linnun pöntön tai vaikka pinene keinun lapselle.

Lahjakasvia valittaessa kannattaa muutama ajatus uhrata myös paikalle johon kasvi on tulossa. Metsäiselle mökkitontille omenapuu ei ole viisain valinta, vaikka saaja olisikin taidokas kotikokki. Jalopuu kasvaa suureksi ja saattaa pienessä rivitalon pihassa joutua ahtaalle.

Sopivan kasvin valintaan vaikuttaa paikan lisäksi luonnollisesti saajan  persoona. Hedelmäpuut ovat yleisiä lahjapuita ja sopivat loistavasti kotikokeille, jotka loihtivat sadosta maukkaita maistiaisia. Saattaapa käydä niin hyvin että pääset vielä itse sadon antimista nauttimaan. Puun voi pakata kauniisti ja kiinnittää vaikka maukkaan omenapiirakan tai omenasoseen reseptin runkoon. Puu on myös hieno lahja kastejuhlaan.  Puun kasvamista on muutaman vuoden päästä mukava seurata lapsen kanssa ja vuosien päästä se on jo niin vankka, että runkoon voi kiinnittää linnun pöntön tai oksaan lintulaudan pienten puutarhan ystävien iloksi. – Miksei myös pienen keinun lapsen iloksi.

 

 

Yllätä isäntäväki illanistujaisissa, tupaantuliaisissa tai vaikka rapujuhlissa viemällä lahjaksi vaikka viiniköynnös.

 

Tuliaisviinin voi vaihtaa viiniköynnökseen

Hauska vaihtelu rapujuhlien perinteisen tuliaisviinipullon tilalla on antaa illan isännälle tai emännälle viiniköynnös, tai tupaantuliaisiin viedä romanttinen ruusupensas.  Puut , pensaat ja perennat käyvät loistavasti myös mökkituliaisiksi, eikä tuliaisena hassumpi ole myöskään yrttilajitelma,  josta isäntäväki voi kesän mittaan käydä poimimassa raikkaita makuja kesän grillaushetkiin.

 

Yrttilahjalla annat upeita makuelämyksiä kesäkeittiössä koko kesän ajan.

 

Puutarhakauppiaallasi on monia hyviä vinkkejä – Kannattaa kysyä!

 

 

 

 

Kasvilahjalla annat myös elämyksiä!