Suomen Puutarhakauppiaat ry juuret suomalaisessa mullassa

Puutarhakauppiaat Facebookissa advertisement

Kanervat – kauniit ja kestävät

Kokeile kanervia erilaisiin ruukkuistutuksiin, koriin tai kranssiin. Kanervan kanssa vain luovuus on rajana.

Ne nyt vaan ovat niin kauniita! Ei siis ihme että kanervat ja kellokanervat ovat syksyn suosituimpia kasveja vuosi vuoden jälkeen. Kanervat ovat helppohoitoisia, pitkään kestäviä ja moni-ilmeisiä. Niillä saa kestävää kauneutta pienellä vaivalla. Voit istuttaa kanervia maahan tai tehdä kauniin asetelman koriin yhdessä muiden loppusyksyn ruukkukukkien kanssa. Perinteisesti ruukkuistutksissa niiden kauneus vaan korostuu pakkasten ja lumen myötä. Kanervasta saa myös ihastuttavan ovikranssin tai viehättävän pallosomisteen kuistille oven pieleen. Anna itsellesi lupa ideoida ja kanervasta syntyy vaikka mitä!

 

Tiesitkö tätä kanervasta?

Kanervakranssi toivottaa talvisen kävijän tervetulleeksi.

Calluna vulgaris on kanervakasveihin kuuluva monivuotinen varpu, joka saavuttaa melko yleisesti kunnioitettavan 25 vuoden iän ja jopa 50-vuotiaita kasveja on tavattu luonnossa. Kellokanervat (Erica) ovat kanervakasveihin kuuluva kasvisuku johon kuuluu yli 800 lajia. Sen edustajat ovat lähinnä Euraasian ja Afrikan lauhkeiden ja subtrooppisten alueiden varpuja ja pensaita.

Luutana, koristeena, teenä

Kanervan suvun tieteellinen nimi tulee alkujaan kreikankielisestä puhdistamista tai lakaisemista tarkoittavasta sanasta. Kanervan versoja onkin käytetty luudaksina, mutta myös värjäykseen ja nahan parkitukseen. Kukista saadaan rauhoittavaa ja varsin hyvänmakuista teetä. Kanerva on myös Kainuun maakuntakukka.