Suomen Puutarhakauppiaat ry juuret suomalaisessa mullassa

Puutarhakauppiaat Facebookissa advertisement

Potager – Oodi puutarhalle

Potager -puutarhan alkulähteet löytyvät Ranskan luostareiden koristeellisista yrttitarhoista,  joissa hyöty- ja koristekasvit muodostavat yhdessä kauniin harmonisen kokonaisuuden. Kasvien lomaan luontevasti yhdistyvät muut puutarhan elementit kuten oleskelutila, kasvihuoneet, vesiaiheet jne.

 

 

Kaikkein kuuluisin potager puutarha lienee Versaillen kasvimaa, joka on Aurinkokuningas Ludvig XIV:n perustama Potager du Roi barokin aikakaudelta. Monia muitakin vastaavia  suorastaan mahtipontisia keittiöpuutarhoja on vanhojen linnojen ja luostarien yhteydessä. Nuo puutarhat tarjoavat elämyksiä kaikille asiteille  upeine geometrisine istutuksineen,  joissa hyötypuutarhan maut, yrttien tuoksut ja  koristekasvien kauneus muodostaa kokonaisuuden.

 

Potager ei tarvitse olla kuitenkaan mahtipontinen luostaripuutarha. Se  sopii loistavasti myös pieneen pihaan, parvekkeelle tai terassille. Tärkeintä on fiilis! Keittiöpuutarha huhuilee maistamaan – ja haistamaan. Oletko huomannut miten kauniita juureksetkin voivat olla? Tai kuinka koristeellinen on lehtikaali?  Innostus kasvaa aivan uusiin ulottuvuuksiin, kun huomaa miten voi muokata perinteisen juuresmaan viihtyisäksi oleskelunurkkaukseksi tai kuinka terassille voikin luoda ihastuttavan keittiöpuutarhan marjapensaineen kaikkineen.  Unohtamatta kuinka yrttien tuoksut maun ohessa ovat iso osa puutarhaasi. Laita silmät kiinni ja mieti – näet jo kesän tulevan!

Tule tutustumaan potager -mallipihaan  Helsingin OmaPiha messuille, osasto 6k101