Suomen Puutarhakauppiaat ry juuret suomalaisessa mullassa

Puutarhakauppiaat Facebookissa advertisement

Syksy on loistavaa istutusaikaa

 

Muistathan että syksy on monille kasveille parasta istutusaikaa

Syysistutuksessa on monia etuja kevääseen verrattuna. Varsinkin astiataimia voi istuttaa koko kasvukauden aina maan jäätymiseen saakka.

 

Syksy on itseasiassa useimmille monivuotisille kasveille parasta istutusaikaa. Maa on kosteampaa ja ilman kosteus syksyisin korkeampi, eikä auringon polttavuus enään rasita kasveja. Kasvi pääsee myös seuraavana keväänä oikeaan kasvurytmiin ja jos istuttamasi kasvi on hyvän kokoinen, voit nauttia sen kukinnasta ja mahdollisesta sadostakin jo ensimmäisenä kasvukautena.

 

Itse istutuksen perustyö tehdään samalla tavoin kuin kevätistutuksessa. Peruslannoituksessa käytetään kuitenkin syksyllä niukkatyppistä ravinnetta. Istutuksen jälkeen kastelusta tulee huolehtia myös syksyllä. Onhan hyvinkin pitkiä sateettomia jaksoja syksyisinkin. Onnistumisen edellytyksenä ja suurimpana kompastuskivenä on aina kastelu – kastelu ja kastelu.

Ensi kevään kiireisimpiä hetkiä helpottaksesi siirrä kevään suunnitelmia syksyyn. Poikkea puutarhakaupassa ja haastattele puutarhuriasi. Häneltä saat parhaat vinkit onnistumiseen!

Ajankohtaisia kukkivia perennoja…

Lue syyslannoituksesta…