Suomen Puutarhakauppiaat ry juuret suomalaisessa mullassa

Puutarhakauppiaat Facebookissa advertisement

Valloittavat kevään kukat

Kevätpäiväntasaus on ohitettu ja ihana kevään valo siis vain ympäröi meitä yhä enemmn ja enemmän. Kevät tuntuu joka vuosi aivan yhtä ihanalta. Paikoin vihertävä ruoho saa hymyn herkistymään ja kevään ensimmäisestä leskenlehdestä täytyy aina ottaa kuva jaettavaksi ystäville.

 

 

Lähde ihastumaan puutarhamyymälän tarjontaan

 

Yhdistelemällä sipulikukkia ja kevään ensimmäisiä kivikkokasveja saa uutta ilmettä kevään istutuksiin.

Virittele inspiroivan iloinen kevätistutus rappusille oven pieleen tai kranssina oveen. – Keinoja on lukemattomasti. Anna mieliuvitukselle lupa irrotella.

Perinteiset narsissit ja krokukset saavat aivan uuden ilmeen kun kiepautat ne kranssiin ja ripustat oveen. Sipulikukat viihtyvät viileässä ja kukkivatkin kauniisti viikkoja ulkona.

Keväinen ruukkuistutus rappusella  toivottaa myös kotiintulijat tervetulleeksi. Istutuksissa voi hyödyntää  tulppaaneja, erilaisia narsisseja tai pieniä sipulikukkia kuten kookuksia ja helmililjoja. Perinteisesti orvokki pärjää hienosti ulkona pienestä pakkasesta huolimatta. Muratit ja puksipuut tuovat istutuksiin vaihtelua. Jouluruusu on myös kevään istutuksiin mitä mainioin.

Yhdistelemällä eri kukkia ja hauskoja värikkäitä astioita saat perinteisilläkin kasveilla aivan uuden raikkaan ilmeen.

 

 

 

Sisätiloissa lämpimässä sipulikukat kukkivat nopeammin. Pidempään kestäviä keväisiä kauniita ruukkukukkia sisälle on esim. tulilatvat, krysanteemit, gerberat , muurikellot, hortensia, ruukkulilja. Kevään pirteän vihreyden saa nopeasti myös tuomalla maljakkoon koivun oksia joissa silmut avautuvat nopeasti. Yhdistämällä kukat raikkaisiin ruukkuihin tai somistamalla ne nauhoilla saa näppärästi ja nopeasti pääsiäisen tunnelmaa.

 

 

 

 

 

 

Narsissit ovat raikkaita ja kauniita lasimaljaan istutettuina. Kestävämpiä sisälle on esimerkiksi gerberat, hortensiat ja tulilatvat