Suomen Puutarhakauppiaat ry juuret suomalaisessa mullassa

Puutarhakauppiaat Facebookissa advertisement

Viherkasvit puhdistavat huoneilmaa

Tuntuuko olo väsyneeltä ja stressaantuneelta. Lisää hyvinvointia kasveilla. Tutkimusten mukaan nuo vihreät asuinkumppanimme rauhoittavat ja rentouttavat pelkällä olemassaolollaan. Eivätkä ne vaadi vastineeksi kuin mukavan kasvualustan.

Hyvinvointia huonekasveilla. Useat huonekasvit vähentävät huomattavasti huoneilmasta mm. formaldehydiä ja bentseeniä sekä kosteuttaa lämmityskauden kuivaa ilmaa.

 

 

Tuntuuko olo väsyneeltä ja stressaantuneelta?
Tässä helppo resepti:
lisää hyvinvointia huonekasveilla

Huonekasvien vaikutusta hyvinvointiimme on tutkittu. Tutkimustulosten mukaan nuo vihreät asuinkumppanimme rauhoittavat ja rentouttavat pelkällä olemassaolollaan. Ne tuovat vihreällä värillään raikkautta sisustukseen ja pelkällä olemassaolollaan pisaran luontoa kotiimme. Eivätkä ne vaadi vastineeksi kuin mukavan kasvualustan.

On voitu osoittaa vaiherkasvien yhteys sisäilman laatuun, hyvinvointiimme, stressin sietoon, verenpaineeseen, päänsärkyyn ja väsymykseenkin. Nuo vihreät asuinkumppanimme toimivat tehokkaasti sisäilman puhdistajana, ja lisäävät hyvinvointiamme rentouttaen ja siten vähentävän stressiä. Ja- kyllä ne virkistävät sisustustakin.

Näin se on. Perinteiset huonekasvimme parantavat hyvinvointiamme puhdistamalla
ja kosteuttamalla huoneilmaamme.

 

Viherkasvit myös kosteuttavat huoneilmaa. Parhaiten kosteuttajana toimii isommat kasviryhmät. Viherseinä toimii siten sekä hienona sisustuselementtinä että sisäilman puhdistajana ja kosteuttajana.

Kasvit sitovan tehokkaasti sisäilman haitallisia yhdisteitä itseensä, jolloin huoneilman puhdistuu. Formaldehydi on yleinen sisäilman pilaaja, jonka pitoisuutta mm. rönsylilja alentaa nopeasti. Myös kultaköynnöksen ja limoviikunan uskotaan alentavan formaldehydipitoisuutta.

Joidenkin kasvien erittämät kemikaalit hävittävät myös huoneilman homeitiöitä ja bakteereita, jolloin ilman pieneliöt vähenevät kasvien läheisyydessä. Tehokkaimpia ilman puhdistajia ovat nopeakasvuiset, rehevät ja hyvinvoivat viherkasvit

Kuiva huoneilma myös aiheuttaa erilaisia haittoja ja harmeja kuivasta ihosta lähtien. Kun ilman kosteuttamista kaivataan, kannattaa istuttaa kasveja ryhmäksi. Tehokkaimpia ilmankosteuttajia ovat ohutlehtiset kasvit, jotka viihtyvät kostealla alustalla, kuten saniaiset.

Ilmaa puhdistavia kasveja ovat mm:

anopinkieli
sulkasaniainen
aasinkorva
limoviikuna
rönsylilja
sädearalia
kirjovehka
traakkipuu
kultaköynnös
muratti
hirvensarvisaniainen
kulta- ja vuoripalmu