Suomen Puutarhakauppiaat ry juuret suomalaisessa mullassa

Puutarhakauppiaat Facebookissa advertisement

Ranskalainen yrttitarha parvekkeella

Yrttien kasvatus on hauskaa ja erittäin helppoakin. Oletko jo kokeillut? Jos et niin – kokeile ihmeessä! Rakenna oma  ”ranskalainen keittiö” -yrttitarha  vai olisiko ”tulinen iltapäivä” parempi?

 

Porras puutarha on käytännöllinen parvekkeella ja terassilla. Pieneen tilaan mahtuu paljon!

 

Yrttien ja vihannesten kasvatus on nyt kiinnostavampaa kuin aikoihin. Aidot maut ja tuoreus houkuttelee – eikä itse kasvatetun tomaatin maistamisesta saatu elämys unohdu heti. Kyllä itsekasvatetut aina maistuvat paremmille. Niin se vaan on.

 

Kaunissa ja käytännöllisessä parveketarhassa kasvaa sekä ranskalaisen keittiön yrtit että tulisen iltapäivän herkut. Tarvikkeetkin mahtuu piiloon laatikkoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideoi oma
”ranskalainen keittiö”
tai ”vihreä välipala”

 

 

 

Erilaiset viljelylaatikot ovat loistavia yrtti- ja kasvimaan rakenteita

Pienen yrtti- tai vihannesmaan perustaminen on mahdollista parvekkeelle ja terassillekin, jos pihaa ei ole tai jos pihassa ei ole tilaa sellaiselle. Markkinoilla on saatavana paljon erilaisia kasvatuslaatikoita ja kasvatusalustoja joiden avulla kasvimaan teko on helppoa ja siistiä myös parvekkeella. Viljelylaatikoiden ja lavakaulusten lisäksi amppelit, polanterit ja kasviseinätkin ovat loistavia paikkoja kasvattaa yrttejä ja vihanneksia. Ajatella mikä ihana yrttien ja vihannesten keidas niistä syntyykään.

Rakenna oma ”ranskalaisen keittiön” -yrttitarha timjamista rosmariinista ja meiramista. Tai miksei ”Tulisen iltapäivän ilo”-yrttitarha vaikkapa erilaisista chilipaprikoista ja vaikka ”vihreä välipala”- salaattisekoitus. Anna mielikuvitukselle vauhtia niin saat yrttitarhallesi uusia ideoita.

Puutarhamyymälöissä on tarjolla laajat valikoimat valmiita yrttien ja vihannesten taimia, mutta toki on myös lajikkeita jotka ehtii vielä hyvin istuttaa siemenestäkin.