Trico Garden

Vuoden Puutarhatuote 2020

Trico Garden valittu Vuoden Puutarhatuotteeksi 2020

 

Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsee vuosittain ajankohtaisen puutarhatuotteen, joka ansaitsee kuluttajien huomion. Vuoden Puutarhatuotetta on valittu vuodesta 2009 lähtien. Valintaperusteena on innovatiivinen ja laadukas, suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee.

 

Perustelut Trico Garden valinnalle: 

Suomessa valkohäntäpeuran kanta on vahvistunut merkittävästi usean vuoden ajan. Suomen Luonnonvarakeskus Luke:n julkaiseman tutkimustiedon mukaan valkohäntäpeurakanta talvella 2017–2018 oli noin 98100 yksilöä ja kasvoi edellisvuodesta 12,5 %. Talvella 2018–2019 kanta oli jo noin 111500 yksilöä ja kasvua edellisvuodesta arvioidaan olevan 7%.  Valkohäntäpeurat aiheuttavat merkittävää taloudellista tuhoa kotipuutarhoissa syöden kotipuutarhaan istutettuja kasveja. Myös punkit leviävät tehokkaammin kotipuutarhoihin valkohäntäpeurojen mukana.

Trico Garden on Berner Oy:n markkinoima täysin luonnonmukainen tuhoeläinkarkote, jonka käyttötarkoitus on havu- ja lehtipuiden, pensaiden ja koristekasvien suojaaminen hirvieläinten kuten peurojen ja kauriiden tuhoilta. Tuotteen tehoaineena käytetään lampaanrasvaa, jonka haju on hirvieläimille epämiellyttävä, eivätkä käsitellyt taimet maistu niille. Vuoden Puutarhatuote -valinnan perusteena on usean vuoden hyvät käyttökokemukset ammattikäytössä, aiheen ajankohtaisuus ja saatavuuden mahdollistaminen myös kuluttajille.  ”Olemme valinnasta todella iloisia ja ylpeitä”, kertoo Bernerin tuotepäällikkö Sorja Mattsson. Trico Garden – karkotteen innostunut vastaanotto kotipuutarhureiden piirissä vastaa näkemystämme tuotteen tarpeellisuudesta, hän lisää.

 

Suomen Puutarhakauppiaat ry  haluaa tuoda kuluttajien tietoisuuteen laadukkaan ja luonnonmukaisen karkotteen suojaamaan kotipuutarhoihin istutettuja kasveja. ”Kasvit ruiskutetaan laimennetulla Trico Garden -valmisteella kuivalla säällä. Pitkän suojavaikutuksen saamiseksi valmisteen on kuivuttava kasvin pinnalle, joten sumutusta ei kannata tehdä sateen uhatessa”, opastaa Mattsson.

Lisätiedot:

Suomen Puutarhakauppiaat ry, Oili Sinilehto, 0405159715, info@puutarhakauppiaat.fi

Berner Oy, Sorja Mattsson, 050 3686556, sorja.mattsson@berner.fi