Vuodenpuutarhatuote pihavilla

Vuoden Puutarhatuote 2023

Suomen Puutarhakauppiaat ry on valinnut vuoden 2023 puutarhatuotteeksi BioProffan Pihavilla- tuotteet. Pihavilla -tuoteperheeseen kuuluu useita tuotteita kuten rikkaruohomatto, lavakaulusmatto, hallasuoja tai talvisuoja, etanaeste, altakastelumattoja, katekiekkoja sekä villapelletti.

Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsee vuosittain ajankohtaisen puutarhatuotteen, joka ansaitsee kuluttajien huomion. Vuoden Puutarhatuote on innovatiivinen ja laadukas, suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee.  Vuoden puutarhatuote on valittu vuodesta 2009 lähtien.

Monipuolinen ja ekologinen jokaiselle sopiva tuote

Lampaanvilla on biohajoava uusiutuva raaka-aine. Pihavilla -tuotteet valmistetaan jätevillasta, joka on peräisin Itävaltalaisilta ja Suomalaisilta lammastiloilta. ”Tämän tuoteperheen valintaan Vuoden Puutarhatuotteeksi vaikutti erityisesti sen ekologisuus ja monipuolisuus.  Laajasta tuoteperheestä löytyy sopivia tuotteita erilaisiin käyttötarkoituksiin ja näin se palvelee ketä tahansa ympäristötietoista kotipuutarhuria”, perustelee Oili Sinilehto Suomen Puutarhakauppiaat ry:stä.

Pihavilla lämmittää, ravitsee ja hoitaa maaperää

Pihavilla lämmittää kasvualustaa ja pidentää myös näin kasvu- ja satokautta. Se myös luovuttaa hajotessaan ravinteita kuten typpeä, fosforia ja kaliumia.  Villa varastoi myös kosteutta, jota se luovuttaa maahan hitaasti. Tuotteet ovat ekologisia ja niiden hiilijalanjälki on pieni. Maatuessaan tuotteet voidaan sekoittaa maaperään, jossa ne luovuttavat ravinteita ja edistävät maaperälle tärkeää mikrobitoimintaa.

Pihavilla on luonnollinen este etanoille

Pihavilla toimii myös luonnollisena esteenä etanoille. Villa kuivattaa etanan liikkumiseen tarvittavaa limaa, joten katekankaana se sopii erinomaisesti torjumaan etanan kasvimailta tai lavakauluksista.

https://www.bioproffa.fi/pihavilla/

 

Lisätietoja:

Esbau Oy, Esa Jussila,  esa.jussila@esbau.fi, 0400 210 310

Suomen Puutarhakauppiaat ry, Oili Sinilehto, info@puutarhakauppiaat.fi, 040 515 9715